Revitalisatie gazon Goffertweide

01 aug 2021

In het voorjaar van 2021 heeft Engelen Groen de grasmat van de Goffertweide gerevitaliseerd.

CO2-prestatieladder niveau 5 tot 2024!

30 juli 2021

Met het zichtbaar veranderende klimaat wordt sturen op CO2-reductie steeds belangrijker!

Nieuwe Stage V MF-tractoren voor Engelen Groen!

19 juni 2021

Als één van de eersten in Nederland heeft Engelen Groen twee stuks van 

Landschapspark Oeffelt

19 mei 2021

Aan de Hapseweg (N264), tegen de kern van Oeffelt, is onlangs een nieuwe brandweerkazerne gerealiseerd om de brandweer in de regio Boxmeer te...

Bestrijding exoten

19 juni 2020

Engelen Groen is úw partner op het gebied van exotenbestrijding. Op meerdere manieren kan Engelen Groen u ondersteunen in de strijd tegen de Japanse...

Nieuwe Ravo

04 feb 2020

Engelen Groen heeft onlangs haar nieuwe Ravo 540 in ontvangst mogen nemen. Dit is de tweede in de serie die Engelen Groen in gebruik gaat nemen en ook deze...

Nieuws Algemeen

In het voorjaar van 2021 heeft Engelen Groen de grasmat van de Goffertweide gerevitaliseerd.

Met het zichtbaar veranderende klimaat wordt sturen op CO2-reductie steeds belangrijker!

Aan de Hapseweg (N264), tegen de kern van Oeffelt, is onlangs een nieuwe brandweerkazerne gerealiseerd om de brandweer in de regio Boxmeer te ondersteunen.

Tegelijkertijd met de bouw van de kazerne heeft Engelen Groen Uden voor gemeente Boxmeer een aanliggende landbouwakker omgetoverd tot een schitterend landschapspark.

De natuurlijke uitstraling van het park sluit perfect aan op het duurzaam ingerichte gebouw, wat onder andere een daktuin heeft.

In het park staat biodiversiteit centraal, wat versterkt wordt door bijvoorbeeld de aanwezigheid van fruitbomen, bosplantsoenen en diverse bloemrijke- en bijvriendelijke vegetatie. De gebruikte mengsels en soorten gedijen goed op de leemachtige ondergrond, wat ook te zien is aan het ‘kleurrijke’ resultaat dat binnen enkele maanden behaald is.

Een duurzaam wandelpad bestaande uit ‘Achterhoeks Padvast’ doorkruist het park op een glooiende manier, wat het een ideale plek maakt om doorheen te wandelen en te genieten van de aanwezige flora en fauna.

 

 

Als één van de eersten in Nederland heeft Engelen Groen twee stuks van 

Engelen Groen is úw partner op het gebied van exotenbestrijding. Op meerdere manieren kan Engelen Groen u ondersteunen in de strijd tegen de Japanse Duizendknoop, Reuzeberenklauw, Reuzenbalsemien of andere exoten.

Engelen Groen blijft continu op zoek naar duurzame, vernieuwende oplossingen voor haar opdrachtgevers. Reeds kon er gemaaid, gezeefd en thermisch bestreden worden en nu is daar een aanvullende dienst aan toegevoegd: Elektrocutie van de exoten.Voor deze methode is een Rootwave Pro in gebruik genomen. Het apparaat stuurt een elektrische lading door de gehele plant, inclusief wortel, waarna deze door de temperatuur afsterft.

De medewerkers die de werkzaamheden uitvoeren zijn specifiek opgeleid door de leverancier om het apparaat op een veilige manier te gebruiken. Zij hebben na afronding van de opleiding een certificaat ontvangen. Tevens dragen zij laarzen met een speciale zool, die niet onder stroom kunnen komen te staan. In de grond aanwezige zaken als kabels en leidingen of munitie worden door de gebruiksmethode niet aangetast.

Engelen Groen ondersteunt daarnaast haar opdrachtgevers in het registreren, rapporteren en analyseren van de exoten. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de GIS-software van ESRI, met op maat gemaakte kaarten, apps of rapportages.  

Engelen Groen heeft onlangs haar nieuwe Ravo 540 in ontvangst mogen nemen.

Dit is de tweede in de serie die Engelen Groen in gebruik gaat nemen en ook deze machine gaat volop ingezet worden voor het veegvuil- en onkruidbeheer.

Met deze machine zet Engelen Groen weer een stap voorwaarts in duurzaamheid, onder andere door middel van CO2-reductie.

De Ravo heeft een moderne Euro 6 motor voorzien van Ad-Blue.

 

In het kader van sportveldenonderhoud zijn er jaarlijks enkele specifieke momenten om extra onderhoud aan de velden uit te voeren;

Vorige week is de nieuwe maaizuigcombinatie van Engelen Groen geleverd door Wim van Breda.

De basis van de machine is een Massey Ferguson 7718S, voorzien van de modernste technieken waaronder een automatische versnellingsbak.

De Herder-aanbouw (MKB 513 LSH Pro) die op deze manier opgeklapt wordt is uniek en één van de eerste die in Nederland rond rijdt.

Engelen Groen heeft bewust voor deze aanbouw gekozen om in te spelen op de huidige regelgeving en ontwikkelingen in het kader van de wegenverkeerswet (WVW).

Wim van Breda heeft de tractor geleverd met chique matzwarte velgen en is hierdoor extra herkenbaar in de Engelen Groen stijl.

Engelen Groen is trots om deze machine toe te voegen aan het materieelpark waarmee we in het bermen maaien weer gesteld staan voor de komende jaren.

 

icon

icon

icon

icon

icon

icon