Nieuwste Toro maaiers in Nederland met Tier IV motor

Primeur: Als eerste in Nederland
Engelen Groen Uden bv heeft in Nederland als eerste de nieuwe Toro Groundsmasters 4010 met een vermogen van 54 pk aangeschaft die voldoen aan de strengste en modernste milieu eisen die er op dit moment en in de nabije toekomst gesteld zijn. Gebr. Bonenkamp te IJsselstein leverde onlangs deze machines af in Uden. Deze machines zullen met name worden ingezet in de Gemeente Nijmegen.

 

Techniek:
De nieuwe Toro Groundsmaster 4010 is de sterkste en meest productieve maaier die momenteel verkrijgbaar is. De betreffende machines zijn voorzien van een Yanmar turbo dieselmotor met een vermogen van 54 pk en voldoen aan de zeer strenge Tier IV norm.
De GM4010-D is voorzien van een continue 4-wiel aandrijving en zorgt voor de gewenste tractie, ook op hellingen, zowel in voor- als achteruit. Uitgerust met het • “Smart Power Control™ ” tractie systeem, voor optimaal maaien in alle omstandigheden. De machine past de snelheid automatisch aan, al naar gelang de omstandigheden. Bij het maaien van hoog gras wordt de snelheid automatisch verlaagd en blijft de rotatiesnelheid van de maaimessen constant. De SmartCoolTM koelventilator met automatisch omkeermechanisme houdt de motor koel - de ventilator draait korte tijd in tegengestelde richting om afval uit het luchtinlaatsysteem te blazen. • De “All time traction assist” helpt de bestuurder automatisch bij het rijden op zachte of extreme ondergronden en fungeert als een automatisch sper differentieel.

Duurzaam ondernemen
De aanschaf van de Toro maaiers past geheel in het beleid van Engelen Groen Uden bv. Duurzaam ondernemen gaat samen met verstandig omgaan met groen, zowel in de aanleg en het herstel als in het onderhoud. Dat vraagt in eerste instantie om geschoolde medewerkers en geavanceerde machines. De Toro GM4010 serie is dan ook een professionele aanvulling op dit beleid en geeft een duidelijke meerwaarde.

Efficiency
Daarnaast heeft de efficiency van de machine een belangrijke rol gespeeld om over te gaan tot de aanschaf van deze Toro maaiers. Door de ideale combinatie van veelzijdige inzetbaarheid en lage exploitatiekosten ontstaat een situatie waarbij economische motieven uitstekend samengaan met groen en duurzaam ondernemen.