Sportvelden

Goed onderhouden sportvelden dragen bij aan het plezier en de prestaties van de sporter. Daar helpen we bij Engelen Groen graag bij. Of het nu gaat om de aanleg van een voetbalveld, de renovatie van een honkbalveld of het onderhoud van een atletiekbaan. Wij beschikken over de juiste kennis, ervaring, mensen en machines voor het professionele onderhoud van sportvelden. Afhankelijk van de soort sport, het soort gras en de gebruiksintensiteit, stellen we een onderhoudsplan voor het veld op. Zowel periodiek onderhoud als integraal beheer is bij ons mogelijk. 

Alle werkzaamheden, zoals kooimaaien, recycle dressen, bemesten, beluchten, herstellen en draineren, worden in eigen beheer uitgevoerd. Ons moderne machinepark biedt uitkomst voor het oplossen van veelvoorkomende problemen, zoals het te langzaam weglopen van regenwater. Dankzij de deskundigheid van onze medewerkers hoeven onze opdrachtgevers zich nooit zorgen te maken over beschadigingen van de grasmat. Zorg voor het milieu vinden we belangrijk. Onkruid bestrijden we dan ook uiteraard op een milieuvriendelijke, mechanische manier. Onze specialistische kennis, duurzame machines en innovatieve technieken dragen bij aan een hoge kwaliteit en langere levensduur van ieder sportveld.

 

De vertidrain is een speciale machine om verdichte en storende lagen in een profiel te doorbreken. Vaak wordt tegelijk met deze bewerking zodebezanding uitgevoerd om de afvoer van regenwater te versnellen.

Na een bemestingsonderzoek komt een computergestuurde kunstmeststrooier in actie die uiterst precies de kunstmest over de grasmat verdeelt.

Technisch hoogwaardige kooimaaiers zorgen voor een strak gemaaid grasveld. 

Om de samenstelling en de vlakheid van de toplaag te verbeteren wordt een veld "gedresd": nauwkeurig gedoseerd wordt een laagje humusarm zand of schrale teelaarde aangebracht.

Slibdeeltjes en ijzerdeeltjes verstoppen na verloop van tijd de instoomgaatjes van een drainagesysteem met als gevolg een verslechterde "waterhuishouding". Regelmatig - eens per drie jaar - reinigt Engelen Groen Uden daarom preventief het systeem.

De Top fieldmaker; een werktuig die een het complete grasbestand tot 4 a 5 cm kan afroven. Hierna kunnen bijvoorbeeld graszoden gelegd worden.

Eenzelfde werktuig als hierboven, alleen deze is uitgerust met een verticuteer-unit die tot 4 cm diep kan verticuteren. Een behandeling die de vervilting verwijdert maar tevens wordt nu de toplaag enigszins ‘open gekrabt’. Door deze beluchtende werking en door het verwijderen van de ongewenste grassoorten krijgen jonge kiemen de kans zich beter te ontwikkelen en wordt de zgn. ‘fotosynthese’ bevorderd.

Links de aanleg van een tweetal sporvelden.
Rechts de aanleg van een honkbal en soft-bal veld.


Renovaties in volle gang !