Sportveldenonderhoud Stichting Groene Grasvelden

In samenwerking met een adviseur van de Stichting Groene Grasvelden onderhoudt Engelen Groen de sportvelden in de gemeentes Wijchen en Druten. Dankzij een goede samenwerking en jarenlange ervaring van Engelen Groen op dit gebied gaan de sportvelden er flink op vooruit.

In opdracht van Stichting Groene Grasvelden voert Engelen Groen het onderhoud aan de sportvelden in de gemeente Wijchen en Druten uit. In samenspraak met de adviseur van de stichting worden de sportvelden aan de hand van een maatwerk onderhoudsplan bijgehouden.

Dankzij een goede samenwerking en jarenlange ervaring van Engelen Groen op dit gebied gaan de sportvelden er merkbaar flink op vooruit.

In de samenwerking overlegt de adviseur van de stichting samen met de projectleider van Engelen Groen over de benodigde maatregelen om de sportvelden in topconditie te houden. Er worden diverse specialistische machines ingezet, met name bij het groot onderhoud, wanneer een sportveld klaargemaakt wordt voor het nieuwe seizoen. Voorbeelden van specialistische machines zijn een recycledresser, die de teelaarde omhoog haalt uit de ondergrond waarna het geëgaliseerd en ingezaaid kan worden.

Ook de Vredo DDS (Dual Depth Dosage System) is een nieuwe machine die Engelen Groen inzet. De doorzaaimachine heeft twee rijen schijven die op verschillende diepten in te stellen zijn. Zo kan Engels raaigras en veldbeemdgras, de twee gewenste grasrassen voor op het sportveld, op de ideale diepte doorgezaaid worden. Het resultaat van het doorzaaien is daardoor een stuk beter. Ook de ‘Vertidrain’ en schudfrees worden ingezet, om verdichtingen weg te nemen en te zorgen dat er meer zuurstof beschikbaar komt voor de grasplant. De Vertidrain doet dat door middel van wrikkende pennen die de bodem bewerken, de schudfrees doet het door middel van schuddende messen.   

Dankzij een goede samenwerking tussen Stichting Groene Grasvelden en Engelen Groen zijn de sportvelden in de gemeentes Wijchen en Druten in topconditie!

Discipline(s): Sportvelden

Opdrachtgever: Stichting Groene Grasvelden

Opdracht: Onderhoud sportvelden