Onderhoud Groen

Groen speelt een belangrijke rol in ons dagelijks leven. In woonwijken, op bedrijventerreinen, bij sportaccommodaties, noem maar op. Professioneel onderhoud van al dit groen is van groot belang. Zowel in het kader van esthetiek als pure noodzaak, zoals veiligheid in het verkeer bij groen langs autowegen. Daarnaast is zorg voor groen ook goed voor het milieu. Het inzamelen en recyclen van het afval dat ontstaat bij het kappen, snoeien en maaien, brengt voedingsstoffen terug in de natuur. 

Engelen Groen ontzorgt haar opdrachtgevers al jaren op het gebied van onderhoud. Onze professionals beschikken over de ervaring, deskundigheid én machines om een realistisch en strak gebudgetteerd onderhoudsplan op te zetten en uit te voeren. Werken volgens dit zogenoemde integraal totaalbestek leidt tot minder kosten en meer focus op het doel. Kortom, een beter resultaat. Wat de opdracht ook is, veiligheid voor iedereen (omwonenden, weggebruikers, voorbijgangers) staat bij ons altijd voorop. We zijn in te huren voor regelmatig onderhoud maar ook voor incidentele klussen. 

Enkele voorbeelden van ons onderhoudswerk:

  • Het maaien van bermen en gazons met moderne grasmaaiers.
  • Het onderhouden van de bodem en kanten van kanalen met onze zogenaamde ‘maaitrein’.
  • Het maaien van de kanten van brede sloten met behulp van een kraan met verlengde giek.
  • Het maaien van bermen en middenbermen met de inzet van een maai-zuigcombinatie.
  • Het onderhouden en maaien van de vegetatie rondom vijvers.
  • Het reinigen van de gemeentelijke watergangen met onze maaiboot.
  • Het verkleinen en afvoeren van takken met de houtversnipperaar.

 

Moderne grasmaaiers houden bermen en gazons "strak in het pak" - een lust voor het oog.

De "maaitrein". gepast materieel wordt ingezet om de bodem en kanten van kanalen en sloten in optima forma te houden.

 

Zorg voor groen is zorg voor het milieu: inzamelen en recyclen van het afval dat kappen, snoeien en maaien oplevert, brengt voedingsstoffen terug in de natuur.

 

Groenonderhoud is vaak een samenspel van mens en machine. Maar mechanisatie maakt klassiek handgereedschap als een shoffel nog lang niet overbodig.

Groen in het buitengebied wordt ook wel grof groen genoemd. Engelen Groen Uden zorgt er op een professionele manier voor dat dat grof groen binnen de perken blijft en de verkeersdeelnemer het optimale zicht op de weg houdt.

De herimag is een zeer smal rupsvoertuig dat ook op smalle shouwpaden uit de voeten kan.

Voor het maaien van de kanten van brede sloten biedt een kraan met verlengde giek uitkomst.

Binnen voornoemd beheerplan is opgenomen dat periodiek de watergangen / vijvers ‘opgeschoond / uitgebaggerd ’ moeten worden.

(rechts)Een maaiboot reinigt eenmaal per jaar, volgens een beheerplan, de gemeentelijke watergangen.
(links) Het snoeien van laanbomen vergt een constante aandacht.

Met een hydraulische knipschaar zijn ook wilgen gemakkelijk te knippen. Dit bespaart vele arbeidsuren aangezien het hout als hapklare brok voor de houtversnipperaar klaarligt. Hierna worden de stoppels nog bijgewerkt.

 

Ook de ‘dikkertjes’ onder de bomen, worden geveld.

Met een houtversnipperaar en opvangwagen worden vervolgens de takken verkleind afgevoerd naar composteerinrichtingen of biomassa installaties